Igrajmo se zajedno!

 
Kuham i ja!
 
Igra "Franjo kaže"
Igra troje ili više igrača, od kojih jedan preuzima ulogu Franje. "Franjo" daje upute drugim igračima što trebaju napraviti, npr., skočiti, isplaziti jezik..., ali na način da naredbi prethodi rečenica "Franjo kaže", npr. "Franjo kaže - skoči, isplazi jezik..." Ako igrači izvrše naredbu bez "da je Franjo to rekao", ispadaju iz igre. Igra se nastavlja s promijenjenim smjernicama, pa igrači trebaju napraviti suprotno od onoga što "Franjo kaže". Da bi uspješno igrala ovu igru, djeca trebaju biti prilično koncentrirana, a pritom uče razlikovati prave od krivih naredbi.
 
 
IGRA CRTANJA - Igra se igra na način da jedan igrač nacrta crtež s puno detalja kojeg nitko ne smije vidjeti (npr. glavu s tri oka, šarenom kosom i sl.). Ostalim igračima (može i jednom) mora dovoljno dobro i precizno objašnjavati što je nacrtao, a oni pokušavaju nacrtati što sličniji crtež. Vrlo je zabavno, a kod djece razvija kreativnost, motivira ih na crtanje, obogaćuje vokabular, potiče ih na razmišljanje i učenje prostornih odnosa (ispod, iznad, između...)...
         
 
CRTEŽI U PRIRODNOJ VELIČINI - Zalijepite papire A4 formata zajedno (ili ako imate papir velikog formata, još bolje) i stavite na pod. Potaknite djecu da legnu na njega  i naprave obrise svoga tijela olovkom. Od ovog trenutka više ne možete spriječiti djecu da postanu kreativna: obojite se, dodajte naljepnice, dizajnirajte odjeću starim materijalima ili drugim stvarima koje možete pronaći u svom domu. Djeca će se jako zabaviti uz kopije svog tijela. Gotovim radovima možete ukrasiti zid dječje sobe.
 
NEOBIČNI PORTRETIsve što vam treba su škare, lijepilo, časopisi i papiri.ŽIVOTINJSKE PANTOMIME - Na komade papira ispišite imena raznih životinja, zgužvajte papiriće i stavite ih u jednu posudu. Vi i vaše dijete naizmjenice izvlačite papiriće i imitirajte glasanje i ponašanje životinje sve dok ovaj drugi ne pogodi o kojoj se životinji radi.

IGRA SKRIVAČA - Mala djeca obožavaju se skrivati, čak i najmalđi skrivaju se iza svojih dekica, rukica. Ova klasična igra nikada neće dosaditi, a djecu čini jako sretnom i veselom


AUTOPRAONICA -  Bilo da je riječ o curici ili dečku, auto s kojim se igraju s vremena na vrijeme treba i oprati. Skupite sve autiće, pripremite kadicu vode i sapunice i pustite djecu da uživaju.