UPUTE ZA DOVOĐENJE DJETETA U VRTIĆ OD 1. rujna 2020.

Poštovani roditelji,
 
nova pedagoška godina počinje u utorak, 1.9.2020.  
 
Molimo sve roditelje čija su djeca izostala dulje od 60 dana da donesu potvrdu nadležnog liječnika da je dijete zdravo i da može u vrtić.
 
Nadalje, s obzirom na epidemiološku situaciju i Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24.8.2020. izdvajamo nova pravila koja će vrijediti prilikom dovođenja djeteta u Vrtić.
 
U Vrtić ne smijete dovoditi dijete ukoliko:
  • ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • imate saznanja da je zaraženo s COVID-19
 
Roditelj/skrbnik ili zadužena osoba koja dovodi i odvodi dijete iz Vrtića ne smije imati simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ne smije dolaziti ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili ako ima saznanja da je zaražen s COVID-19.
 
Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
 
Prilikom ulaska u vrtić obvezno je:
  1. obvezno stati na  dezibarijeru (spužvu)
  2. dezinficirati ruke (samo odrasla osoba)
  3. prolazak kroz hodnik skratiti na minimum
  4. izbjegavajte zadržavanje i grupiranje
  5. održavajte fizički razmak od najmanje 1,5 m u odnosu na sve druge osobe
Prije ulaska djeteta u skupinu obvezno je:
  • oprati djetetu ruke
  • odgojiteljima predati bilježnicu u koju ste upisali djetetovu temperaturu
Maske za lice obvezne su tijekom dovođenja i odvođenja djeteta u vrtić i u svakom kontaktu s odgojiteljima. Maske je neophodno pravilno nositi na način da cijelo vrijeme prekrivaju nos i usta.
 

                                                                                            Vaš Vrtić


U slučaju pitanja možete nas kontaktirati na mail vrtic.vladimiranazora@zagreb.com ili na pojedinačne mailove članova stručnog tima.

STRUČNI TIM

psiholog.dvvnazora@gmail.com
pedagog.vnazora@gmail.com
logoped.vnazora@gmail.com
rehabilitator.vnazora@gmail.com

Ispiši stranicu