AKTIVNOSTIPoštovani roditelji,

povodom Međunarodnog dana obitelji, Dječji vrtić Vladimira Nazora, u suradnji s Centrom „Rastimo zajedno“ i Savezom društava „Naša djeca“ uz potporu Generali osiguranja i TSHN fondacije, organizira FESTIVAL IGRANJA .

 

U aktivnosti će sudjelovati djeca i roditelji skupine Školjkice, Pužići, Račići, Morski konjići i Zvjezdice.

 

Festival igranja održat će se

u petak, 13.5.2022.

u dvorištu centralnog objekta Rapska 1.

 

Okupljanje roditelja i djece je kod Vaših odgojitelja, a  početak je u 16:30 sati.

 

Za Vas smo pripremili brojne igre i aktivnosti u kojima ćete, nadamo se, uživati i dobro se zabaviti.

 

 

Cilj aktivnosti je promoviranje zajedničke igre roditelja i djece te aktivno uključivanje roditelja u igru s djecom.

 

Zašto igra?

Igra je dječji najvažniji posao. Omogućuje djetetu skladan tjelesni, intelektualni, socijalni i emocionalni razvoj. Igra je aktivnost kojom se dijete izražava i potvrđuje – to je snaga koja ga upućuje na nove aktivnosti, pomoću kojih razvija sve svoje mogućnosti.

 

Zašto zajednička igra?

Roditelji koji su podržavajući i osjetljivi na djetetove potrebe povoljno utječu na socijalni i emocionalni razvoj djeteta, njegov osjećaj psihološke dobrobiti, odnose djeteta s drugima, pa čak i školski uspjeh. Djeca uče o sebi i svijetu kroz odnose, od kojih je odnos privrženosti s roditeljima ključan.

 

Zajedničkom igrom odnos između roditelja i djeteta poboljšava se na jednostavan, učinkovit i dugotrajan način. Ciljevi svih ovih igara su osnaživanje privrženosti, samopoštovanja roditelja i djece te povjerenja u sebe i druge, što utječe na to kako promatramo sebe, druge i svijet.

 

Prema materijalu iz letka Centra „Rastimo zajedno“

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić u Folnegovićevom naselju može se razgledati izložba dječjih likovnih radova na temu


"SNJEGOVIĆ"

Snjegovići su nastajali i u jasličkim i u vrtićkim skupinama, a korištene su različite kreativne i kombinirane tehnike: tempere, kreda i ugljen, olovka, prostorno oblikovanje, vodene boje, kolažiranje, otiskivanje...

Kako djeca doživljavaju snjegovića možete razgledati do 4.3.2022.


Galerija slika: https://photos.app.goo.gl/wtaBaLqGL5YUzyra7Ispiši stranicu