Redoviti program

Kome je namijenjen?

U program se upisuju djeca od navršene jedne godine do polaska u školu. Broj djece u skupini određen je pedagoškim standardom, a vezan je uz njihovu kronološku dob.

O programu

Stvaranjem bogatog i poticajnog prostorno-materijalnog okruženja podupiremo proces djetetova prirodnog učenja. Omogućujemo da dijete kontinuirano uči čineći i tako razvija svoje kompetencije.  Poticajno opremljeni centri aktivnosti potiču istraživačke aktivnosti djece i njihovu simboličku igru.
Aktivnosti planiramo promatrajući djecu i osluškujući njihove interese i potrebe. Važno nam je da se dijete osjeća prihvaćeno, uvaženo i autonomno. Zato podupiremo dječje samoorganizirane i samoinicirane aktivnosti, slobodan odabir aktivnosti i suigrača (različiti centri aktivnosti, interakcija djeteta kroz prostor, otvorena vrata, igra i učenje u malim skupinama, druženje djece različite dobi i kompetencija…).

Gdje se provodi?

Redoviti 10-satni program provodi se u sve četiri dječje kuće: „Zlatna lađa“ (Rapska 1), „Medvjed Brundo“ (O. Župančiča 1), „Bijeli jelen“ (Supilova 5) i „Veli Jože“ (Rapska 50).

Tko provodi program?

Program u odgojno-obrazovnoj skupini provode dva odgojitelja. Uz odgojitelje, u promišljanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada sudjeluju i ravnatelj i stručni tim Vrtića.

Cijena programa

Mjesečna cijena redovitog programa definirana je prihodovnim cenzusom, u skladu s važećom odlukom Grada Zagreba (https://vrtic-vladimiranazora.zagreb.hr/default.aspx?id=61).

Ispiši stranicu