Događanja u vrtiću U Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić u Folnegovićevom naselju može se razgledati izložba dječjih likovnih radova na temu
 
"SNJEGOVIĆ"

Snjegovići su nastajali i u jasličkim i u vrtićkim skupinama, a korištene su različite kreativne i kombinirane tehnike: tempere, kreda i ugljen, olovka, prostorno oblikovanje, vodene boje, kolažiranje, otiskivanje...

Kako djeca doživljavaju snjegovića možete razgledati do 4.3.2022.


 
______________________________________________________________________________________________________________
 

ONLINE Večer matematike  u DV Vladimira Nazora
 

U suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom i ove smo godine sudjelovali u aktivnostima Večer matematike. Zbog epidemiološke situacije matematičke aktivnosti smo organizirali na drugačiji način. Pripremili smo različite zadatke i poslali roditeljima djece školskih obveznika na mail. Zamolili smo ih da zajedno s djecom riješe zadatke, a svoja zapažanja, povratne informacije ili fotografije povratno pošalju mailom. 

 

U aktivnostima je sudjelovalo ukupno 115 djece. 

Primjer jednog zadatka iz skupine Pužići:

LEGO MATEMATIKA

Materijali: lego kockice, bojice, papir
Upute:
1. zadatak: Napišite brojeve na papir. Iznad svakog broja dijete treba složiti kulu s točnim brojem kockica koliko je napisano.


2. zadatak: Nacrtajte nekoliko kula s različitim bojama kockica koje imate. Neka dijete pokuša složiti kulu od kockica s istim redosljedom boja koje ste prethodno nacrtali na papiru.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Europski tjedan mobilnosti

od 16. do 22. rujna

       
   

„Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“

 

Dječji vrtić Vladimira Nazora će se aktivno uključiti u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti od 16.do 22. rujna 2021. Sve aktivnosti koje ćemo provoditi bit će u skladu s preporukama i epidemiološkim mjerama.

S ciljem osvještavanja važnosti kretanja za očuvanje zdravlja, ali i promoviranja i usvajanja zdravih navika, pripremit ćemo različite aktivnosti u koje će se uključiti djeca vrtićke dobi prema njihovim interesima i dobnim mogućnostima.

Nositelji aktivnosti i projektnog tjedna bit će skupine djece školskih obveznika.

Putem plakata, poster prezentacija i letaka – koje će izrađivati djeca i odgojitelji, naglasit ćemo važnost korištenja prijevoznih sredstava koji ne stvaraju štetne emisije (moto manifestacije: „Mobilnost s nultim emisijama za sve!“).

Djeca će jedan dan u vrtić doći svojim omiljenim prijevoznim sredstvom te će drugoj djeci demonstrirati svoju vještinu koju su naučili. Za tu prigodu je pripremljen u poligon u centralnom objektu Rapska 1.  U ovoj aktivnosti sudjelovat će djece skupine Morski konjići (Rapska 1) i djeca skupine Pčelice (O.Župančiča 1).


Ispiši stranicu