Događanja u vrtiću

 

Večer matematike  u DV Vladimira Nazora
 

U suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom i ove smo godine sudjelovali u aktivnostima Večer matematike. Zbog epidemiološke situacije matematičke aktivnosti smo organizirali na drugačiji način. Pripremili smo različite zadatke i poslali roditeljima djece školskih obveznika na mail. Zamolili smo ih da zajedno s djecom riješe zadatke, a svoja zapažanja, povratne informacije ili fotografije povratno pošalju mailom. 


U aktivnostima je sudjelovalo ukupno 59 obitelji. 

Evo jednog zadatka .... 

Mjerenje

Uputa: Koristeći metar (papirnati, krojački, tehnički ili neki drugi) izmjeriti zadane parametre na svom tijelu te upisati u polja iznose u centimetrima; pronaći stvari u svom domu točno određene duljine te izmjeriti nekoliko stvari kod kuće, usporediti nekoliko duljina i sl. Djeca po izboru mogu i obojiti i nacrtati sebe u obris djeteta pripremljen na listu.


Pokušajte i vi!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Europski tjedan mobilnosti

od 16. do 22. rujna

       
   

„Role, romobil ili bicikl izaberi ti, kako ćeš se kretati i čistom okolišu doprinijeti“.

 

Dječji vrtić Vladimira Nazora će se aktivno uključiti u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti od 16.do 22. rujna 2020. Sve aktivnosti koje ćemo provoditi bit će u skladu s preporukama i epidemiološkim mjerama.

S ciljem osvještavanja važnosti kretanja za očuvanje zdravlja, ali i promoviranja i usvajanja zdravih navika, pripremit ćemo različite aktivnosti u koje će se uključiti djeca vrtićke dobi prema njihovim interesima i dobnim mogućnostima.

Nositelji aktivnosti i projektnog tjedna bit će skupine djece školskih obveznika.

Putem plakata, poster prezentacija i letaka – koje će izrađivati djeca i odgojitelji, naglasit ćemo važnost korištenja prijevoznih sredstava koji ne stvaraju štetne emisije (moto manifestacije: „Mobilnost s nultim emisijama za sve!“).

Planiramo organizirati eko kampanju pod nazivom „Role, romobil ili bicikl izaberi ti, kako ćeš se kretati i čistom okolišu doprinijeti“. Djeca će jedan dan u vrtić doći svojim omiljenim prijevoznim sredstvom te će drugoj djeci demonstrirati svoju vještinu koju su naučili. Za tu prigodu je pripremljen u poligon u centralnom objektu Rapska 1.  U ovoj aktivnosti sudjelovat će djece skupine Ribice (Rapska 1) i djeca skupine Ježići (O.Župančiča 1).


Ispiši stranicu